Jo ældre man bliver, sker der ting og sager med kroppen. Det er en naturlig del af at ældes. Kroppen begynder at blive svækket på flere punkter og det er ikke altid nemt at få den nu slappe krop ud af sengen.

Selvom man ikke selv er herre over det, kan man altid forbedre sig på det, og træne nogle af tingene bedre eller helt væk. Det vigtigste er at holde kroppen og sindet sundt, så man kan være den bedste udgave af sig selv.

Hvad sker der med kroppen? 

Når kroppen rammer midt 20’erne er den i sin bedste form. Her kan kroppen følge med i et stort tempo, og man kan naturligt komme hurtigere i form, og over skader.

Efterfølgende er det naturligt at kroppen begynder at aftage sin styrke. Dette sker især ved midt 30’erne og start 40’erne.

Mange oplever især at synet er en af de store syndere som rammer dem i starten af 40’erne.

Men også kroppen giver fra og flere og flere danskere oplever at få rygproblemer. Naturligt ved 60 års alderen begynder hørelsen at blive svækket. Dette mærker folk dog ikke naturligt til, da det svækkes langsomt over tid.

Hvad kan kan gøre? 

Der er flere ting man kan gøre, det vigtigste er at holde sig til en sund kost med nærende vitaminer og proteiner. Efterfølgende er motion med til at holde skavankerne væk og holde dopamin niveauet oppe. Men visse ting kan man ikke selv påvirke, såsom synet og hørelsen. Derfor bør man opsøge en optiker og en audiolog. Man kan selv opsøge begge dele, man kan tage fat i sin nærmeste brilleforretning, nogle at butikkerne tilbyder en gratis test.

Ved test af hørelsen, kan man både kontakte ørelægen, men også få besøg af en audiolog hjemme i privaten. Dette er helt gratis. Hvis du ønsker at få besøg der hjemmet så klik her.