Hvis du vil være i stand til at lave dine egne pastaretter helt fra bunden, så kræver det, at du også laver pastaen helt fra bunden. Det gælder måske ikke hver gang, men ved særlige lejligheder, så er det utroligt skønt at kunne lave sin egen pasta, så den bliver, som du vil have det. Det betyder, at du skal købe din helt egen pastamaskine, men hvilke skal du vælge?

Hvorfor vælge en pastamaskine?

Når du vælger at investere i en pastamaskine, så kan du lave alle de typiske former for pasta, som er kendt og elsket over hele verden. Det gælder eksempelvis for penne, farfalle, ravioli og tortellini. I princippet kan du lave alle former for pasta med en pastamaskine, hvis du blot investerer i det rigtige udstyr.

Du kan lave den lækreste friske pasta, som kan holde sig i mange dage i køleskabet, hvis du pakker den ind i husholdningsfilm. Du kan også fryse den friske pasta ned, og så kan den holde sig helt op til seks måneder i fryseren. Det betyder altså, at du ikke behøver at svinge pastamaskines drejehjul, hver gang du skal have frisk og lækker pasta.

Du kan også tørre pastaen. Hvis du gør det, så får den en holdbarhed på op til én måned, hvis du blot sørger for at opbevare den i en lufttæt beholder. Det er dog en lidt mere vanskelig proces, da det kræver, at du har både tiden og pladsen til at tørre pastaen, hvis der er tale om en stor portion. Se de bedste pastamaskiner her.

Vælg en pastamaskine, som kan spændes fast på bordet

Når du skal investere i en pastamaskine, så er det vigtigt, at du vælger en model, som kan spændes fast til bordet – eller hvilket underlag, du nu vælger at placere din pastamaskine på. Det sikrer, at den står urokkeligt fast, inden du går i gang med at bruge den, så den ikke pludselig flytter sig, hvilket resulterer i, at pastaen bliver ødelagt.

Langt de fleste pastamaskiner har en form for skruetvinge, som gør, at du nemt kan montere den på dit bord. Dog er der store forskelle på, hvor tykke flader de enkelte modeller kan spændes fast på. Derfor bør du undersøge spændvidden, før du investerer i en pastamaskine, så du er på den sikre side.

Hvis du har en bordplade med en almindelig tykkelse, så kan du i princippet købe en hvilken som helst pastamaskine, som du kan spænde fast på bordet. Det er udelukkende, hvis du har en bordplade, som er tykkere end gennemsnittet, at du bør være opmærksom på, at du skal vælge en pastamaskine med en ordentlig spændvidde.