Er du en af dem der tænker over hvad du putter på huden og dine negle? Og bliver du bekymret for hvad der egentlig er i din neglelak? Så er det måske på tide at du bruger en vegansk neglelak. En ting du kan vide dig sikker på, med en vegansk neglelak, er at det er en neglelak uden kemi der er farlig for dig. Desuden ved du at den ikke er blevet testet på dyr. Hvis du kan kombinere de to ting, og samtidig få en smuk neglelak, er det så ikke at foretrække?

Hvad betyder det at en neglelak er vegansk?

Altså vegansk neglelak betyder at neglelakken ikke indeholder nogle ingredienser der stammer fra dyr. Men det betyder også, i langt det fleste tilfælde, at den ikke er blevet testet på dyr. Det ville være underligt at finde en neglelak der sagde at den var vegansk men at den var blevet testet på dyr, det siger ligesom sig selv. Det kan dog ske, derfor er der et lille logo med en hvid kanin du bør lede efter, hvis du går meget op i at tingene skal være veganske. 

Hvad hvis jeg ikke er veganer?

Jamen det er jo helt fint, du kan stadig købe en vegansk neglelak. Du er nemlig stadig sikret en god, flot neglelak. Samtidig er de fleste af dem du kan finde der er veganske, også økologisk neglelak. Så selvom du måske ikke går så meget op i dyrevelfærd, så kan en vegansk neglelak stadig være vejen frem. Mange af dem du kan finde hvor du også finder økologisk tøj, er nemlig også neglelak uden kemi der er skadelig. Du er sikkert godt klar over at der er kemi i din neglelak, som i nogle tilfælde kan være skadelig for din hud og dine negle. Men i en økologisk neglelak eller en der er vegansk, behøver du sjældent at bekymre dig om kemien er skadelig, det er den nemlig meget sjældent. Derfor er vegansk neglelak et godt valg – for dine negle og dyrene.