Overvejer du et ophold på en sommerhøjskole i din sommerferie? Højskoleophold er stadig meget populære – både for unge og gamle – og det er der mange gode grunde til. I denne artikel har vi samlet 3 gode grunde til at du bør tage et ophold på en sommerhøjskole i år.

Hyg dig med det, du elsker at lave

Der findes mange forskellige højskoler i Danmark, og inden af dem er ens. De tilbyder nemlig alle forskellige aktiviteter og kurser. Det handler derfor ikke om at vælge en højskole og så vælge en aktivitet, men i stedet om at søge efter lige netop de aktiviteter, du elsker at foretage dig og så finde en højskole, der tilbyder det. Hvis du f.eks. elsker at vandre, kan du komme på et vandreophold – eller hvis du elsker at dyrke yoga, kan du komme på et yoga- og meditationsophold. Det giver dig mulighed for at tilbringe sommerferien med det, du elsker at lave.

Bliv bedre til det, du elsker

Udover at du får tid til at lave lige præcis det, du elsker at lave, får du også undervisning i det, så du kan blive endnu bedre. Hvis du f.eks. deltager på et sangkursus, bliver du bedre til at synge, og hvis du deltager i et skuespilkursus, bliver du en bedre skuespiller. Det kan udvide dine kompetencer, uanset om det bare er en hobby eller om det rent faktisk er noget, du gerne vil gøre til en karriere på længere sigt. Og hvem vil ikke gerne blive bedre til det, de elsker?

Følelsen af fællesskab

Udover at bruge sommerferien på det, du elsker, så vil du også tilbringe sommerferien med andre, der elsker det samme som dig. Det skaber et fællesskab, der er helt unikt. Fællesskabet er nemlig en kæmpe del af at gå på højskole. Man bliver nemlig hurtigt sammentømret til en familie, hvor man knytter stærke bånd på meget kort tid – og det skaber fundamentet for livslange venskaber.