Hvis du har problemer med irriterende knopper på dine arme, er du langt fra den eneste. Fænomenet er noget, der kan ramme alle, og det kan opstå hos både mænd og kvinder i alle aldre. Knopperne kan også opstå andre steder på kroppen som eksempelvis på lårene, men fælles for dem alle er, at de er trælse at se på. 

 

Knopperne en heldigvis ikke farlige, men måske går du tit og tænker over, hvad problemet skyldes, samt hvad de små knopper på arme egentlig er? Hvis problemerne med små knopper på huden og armene er vedvarende, er der en forholdsvis stor sandsynlighed for, at du lider af hudsygdommen keratosis pilaris. 

 

Denne hudlidelse er hverken farlig eller smertefuld, men den skaber som nævnt nogle grimme knopper, der kan få konsekvenser for din lyst til at vise din krop frem. I værste fald kan knopperne lede til en forringet selvværd, fordi den ramte synes, de er for grimme til at vise frem. 

 

Derfor kan det betale sig at få gjort noget ved problemet, hvis også du døjer med mange knopper på arme eller andre steder på kroppen. Men hvad kan du egentlig gøre ved problemet? Det kan du læse mere om længere nede på siden. 

 

Hvad er keratosis pilaris? 

Keratosis pilaris er som nævnt en hudlidelse, der giver den ramte små bumselignende knopper på eksempelvis armene. Knopperne kan være både hvid og røde, og typisk vil de hverken klø eller på anden måde give fysiske gener. 

 

Problemet er altså udelukkende kosmetisk, men dette er selvfølgelig grund nok i sig selv til at gøre noget ved knopperne. Et problem kan dog opstå, hvis du begynder at kradse i dine knopper, og hvis du gør det for meget, vil det give grimme sår og ar på kroppen. 

 

Knopper på arme og andre steder på kroppen opstår som konsekvens af en ophobning af protein i dine hårrødder i huden. Proteinet kaldes også for keratin, og det er denne ophobning lige under huden eller ved hårroden, som skaber de små knopper. 

 

Hvad kan du gøre for at bekæmpe keratosis pilaris?

Problemer med knopper på arme er noget, som ofte går i sig selv igen. Der kan dog gå mange år, før knopperne forsvinder, og for nogle vil de slet ikke forsvinde. Derfor kan det betale sig at gøre noget ved problemet, hvis du har døjet med knopper på arme i mange år, og hvis du plages meget af problemet. 

 

Men hvad kan du gøre? Der findes desværre ikke noget mirakelmiddel, som kan fjerne dine knopper på et splitsekund. Keratosis pilaris kan ikke udryddes, men den gode nyhed er, at der findes forskellige produkter, som er udviklet til at holde problemet nede, så du ikke vil opleve gener i det daglige, og så knopperne næsten ikke ville kunne ses.

 

Den rette hudpleje kan således gøre underværker for dine problemer, selvom det ikke helt kan fjerne de små knopper på arme og andre steder på kroppen.