Har du nogensinde tænk på at blive en digital nomade? Det er et nyt koncept, som er blevet mere og mere udbredt de seneste par år. Med digitaliseringen og udbredelsen af computeren som det primære redskab til at arbejde med og fra er det nemmere end nogensinde at frigøre sig fra den fysiske arbejdsplads og derimod få en digital arbejdsplads. Det kan nemt gøres, og mange søger at blive digital nomade. Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på, før du kan blive det, og for at det bliver en succesfuld oplevelse. Læs med her og bliv klogere med tre gode råd til, hvordan du selv kan blive en digital nomade. 

Hvilken frihed søger du? 

Mange mennesker føler sig bundet af deres hverdag og knokler det samme sted dag ud og dag ind. De længes efter frihed, og det er netop det, som du kan få som digital nomade. Der findes nogle forskellige friheder, og det kan tit være sådan, at det er individuelt, hvilken man søger. Når man er digital nomade har du kun brug for en computer og en forbindelse til internettet. På den måde har du ret meget fysisk frihed, idet du altid kan tage videre fra det sted, du var i forvejen. Du behøver ikke at møde ind på nogen speciel arbejdsplads om morgenen, og du kan selv vælge, hvor du gerne vil tage hen. På den måde har du også muligheden for at tage på rejse og frit vælge hvilket land, kultur og miljø du vil leve i, når du ikke arbejder fra computeren. 

Hvilket arbejde tager du med? 

Hvis du gerne vil være en digital nomade, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket arbejde du tager med. Mange digitale nomader er for eksempel grafiske designere, der ikke har brug for at være på en arbejdsplads for at lave arbejdet. Mange har også deres egen virksomhed eller arbejder som selvstændige på den ene eller anden måde. Hvis du gør det, kan det være en god idé at have styr på de forskellige juridiske rettigheder. Du kan for eksempel undersøge immaterielle rettigheder / IPR, hvis du har lyst til at vide mere om, hvilken slags virksomhed du kan føre dig som digital nomade. Immaterielle rettigheder / IPR kan være smart at undersøge, hvis du arbejder med at skabe produkter som grafiske designs. Du kan læse mere om immaterielle rettigheder / IPR på https://nemrettighed.dk/

Hvilke forventninger har du? 

Som digital nomade er det en god idé at afstemme dine forventninger, før du tager afsted. Det at være digital nomade kan være præget af regelmæssighed og planlagt hverdag. På den anden side kan det også være præget af spontanitet og eventyr. Nogle gange kan det også være en blanding. Det er helt op til dig selv, hvilken du vælger. Det kan også være en god oplevelse at tage afsted sammen med andre. Når det sker, kan det være en god idé at afstemme forventninger, før I tager afsted og undervejs.