Hvis du har en gammel bil, der bare fylder meget i din indkørsel, er det måske på tide at sende den til skrotning. Priserne på skrot er på et historisk højt niveau lige nu, så du kan få et godt afkast af din investering ved at skrotte din bil. I dette blogindlæg vil vi diskutere processen med at sende din bil til skrotning, og hvad du kan forvente at modtage til gengæld.

Er din bil klar til skrot?

Først skal du afgøre, om din bil rent faktisk er klar til skrotning af bil. Hvis den har stået i din indkørsel i årevis og er i dårlig stand, er det sandsynligt, at den ikke vil være mange penge værd. Hvis din bil derimod stadig er i god stand og kører godt, kan den være et pænt beløb, værd, eller måske du bør overveje at sælge den den i stedet for? Det er op til dig.

Men hvis den er gammel, ikke kan køre og du ikke kan overskue procesen ved at skulle sælge den, så kan du gå ind på Borger.dk og ansøge om skrotningsgodtgørelse. Det er nogle praktiske informationer, som du skal udfylde om bilen, og naturligvis modtager du kun noget, hvis du står som bilens ejer.

Kan jeg modtage penge for min bil?

I princippet kan du modtage en skrotpræmie for din bil, men der er nogle få regler forbundet med det.

  • Uanset om du har en benzin eller diesel bil, du gerne vil skrottet, så modtager du som minimum 2.200 kroner i skrotpræmie.
  • Du kan ikke modtage nogen skrotpræmie, hvis du har afmeldt din bil før den 1. juli år 2000.
  • Vejer din skrotbil over 3.500 kilo, så kan du ej heller modtaget skrotpræmie.
  • Er din bil en 9 personers bus eller indrettet til at køre med flere personer end 9, inklusiv føreren, så kan du egn heller modtaget skrotpræmie.