Ingen ønsker at starte deres arbejdsdag gennemblødt af sved. Hverken dig selv eller de kollegaer, som du skal dele rum med. Men hvis din pendling indebærer cykling, er det ofte uundgåeligt – især i sommermånederne, hvor varme og høj luftfugtighed kan give selv den mest veltrænede atlet sved på panden efter let fysisk aktivitet. I stedet for at droppe cyklen i de måneder, hvor vejret er allermest ubehageligt og fugtigt, er der nogle få ting, du kan gøre for at undgå at svede, når du cykler til arbejde. Her er et par praktiske tips, du kan indarbejde i din dagligdag.

Bær løstsiddende tøj: Løstsiddende tøj med høj åndbarhed, hjælper dig med at holde dig køligere, end hvis du har stramt, snærende tøj på. Naturfibre som hør og bomuld er ideelle til sommervejret, da de hjælper med at transportere fugt væk fra kroppen. Medbring skiftetøj, så du let kan skifte til dit kontor-dress, når du er fremme.

Medbring et håndklæde på turen: Hav et lille håndklæde med dig, når du cykler, så du kan tørre den sved væk, der samler sig. Det vil hjælpe dig med at føle dig mere komfortabel og præsentabel, når du ankommer til din destination. Bonuspoint, hvis håndklædet er lavet af mikrofiber, da det er bedre til at absorbere sved end et traditionelt bomuldshåndklæde.

Vælg den rigtige deodorant: Kig efter en antiperspirant eller deodorant, der indeholder aluminiumklorid – det er den aktive ingrediens, der hjælper med at reducere svedlugt. Påfør den før sengetid, så den har tid til at virke sin magi natten over, og påfør den igen om morgenen, hvis det er nødvendigt.

Spis lette måltider: Hvis du spiser store, tunge måltider, kan du føle dig sløv – og få dig til at svede mere, når du cykler. For at undgå dette skal du holde dig til lette måltider og snacks, der ikke tynger dig ned inden du skal op på cyklen.

Drik koldt vand: Hvis du drikker koldt vand før, under og efter cykelturen, kan du holde din kropstemperatur nede og forhindre, at du sveder. Hvis det er muligt, skal du fylde din vandflaske med is, inden du kører af sted, så den er dejlig kold, når du får brug for den.

Sæt farten ned: Jo langsommere du kører, jo mindre opheder du kroppen. På den måde kan du let undgå den værste sved på kroppen. Det er et banalt tip, men hvis du kører lidt tidligere om morgenen, vil du kunne sænke belastningen af kroppen tilpas meget til at undgå at være gennemblødt, når du træder ind på kontoret.

Få dig en bedre cykel: Overvej om din cykel er optimal til den distance, du skal tilbagelægge. Hvis du kører med en skuldertaske, vindjakke og jeans, er der faktisk en hel del mere vægt end din egen kropsvægt, der skal transporteres frem og tilbage af de kræfter du putter i pedalerne. En god måde at minimere den samlede transportvægt er ved at købe en cykel, der vejer mindre. I dag kan du få citybikes, der vejer under 10 kg på bikeland.dk. Sørg altid for at din kæde er smurt og dækkene er pumpet efter producentens anvisninger, så din energi udnyttes til effektiv fremdrift.

Du kan altså gøre en hel del for at undgå den værste sved efter en cykeltur i sommervarmen. Hvis du implementerer blot nogle af disse råd, vil du højst sandsynligt opleve, at du er noget mindre svedig næste gang du træder ind ad døren til kontoret på en varm sommerdag.