Husk den sociale kontakt med venner og familie

Alle ved, hvor vigtigt socialt samvær er. Det er derfor en stor fordel, at holde familiens supportnetværk aktiveret og stærkt. Socialt samvær har en meget stor betydning for hvor godt humør du er i, og det hjælper dig generelt med at være et gladere menneske. Og det gælder naturligvis også for dine børn.

Naturligvis ser dine børn deres venner i skolen, i fritidshjemmet og hvor de ellers opholder sig. Men der kan sagtens være længere perioder, for eksempel i sommerferien, hvor dine børn er afskåret fra direkte kontakt med deres venner. Så kan det være en fordel, at lade børnene tage kontakt til deres venner på Skype eller Messenger, så de bliver ved med at have kontakt til omverdenen. Selvom dine børn måske er for små til normalt at have adgang til disse værktøjer, kan denne kommunikation hjælpe dem med ikke at føle sig alene, og gøre stress følelsen ved at være isoleret, lidt mindre. 

Brug moderne teknologi til at skabe sammenhold

Det er smart at den moderne teknologi kan hjælpe de små børn med at føle sig lidt tættere på familie eller venner, selvom de ikke kan se dem så tit. For eksempel kan du lade dit barn se bedsteforældrene over videochat, når de får læst godnathistorie. Det kan også sagtens være en hyggelig aftale et fast tidspunkt om eftermiddagen, hvor de kan hygge sig sammen over en kop te eller kakao. Der er mange forskellige muligheder ved anvendelse af digital moderne teknologi, som vi ikke havde for bare få år siden.

Det er naturligvis ikke de helt perfekte omstændigheder, i forhold til normal social kontakt. Men det vil hjælpe både dig og dit barn med, at i føler jer tættere på andre, samt gøre jer mindre stressede, og i bedre humør. Det kan i sidste ende assistere jer med en få en bedre struktur i hverdagen.