Alkohol og Jul er ikke altid cool.

Nogen siger at når alkoholen går ind, går forstanden ud! Det kan der selvfølgelig være noget om, igen har vel synes at en piv beruset person har været virkelig intelligent at hør på, måske nærmere det modsatte! Det er som om, at jo mere alkohol en person indtager, jo mere lam bliver vedkommende at høre på, bare spørg dine evt. børn om de bryder sig om at du er fuld? Jeg er sikker på at de vil sige at de foretrækker at du er ædru eller i det mindste ikke virkelig beruset!

Hvad er det så der sker, når november banker på døren og alle skal til julefrokost? Den samlede hjernemasse og intelligens falder drastisk i hele firmaet ved sådan en begivenhed! Og hvis du lander lidt sent til julefrokosten og dine kollegaer er begyndt at drikke, så vil du sikkert også opleve at du synes de er lidt for meget, men du kan selvfølgelig hurtigt indhente dem, hvis du lægger dig lidt i selen.

Ved en julefrokost er der den risiko at du har svært ved at sætte grænser for dig selv, men også at se andres grænser, alkoholen skubber grænserne rundt, og hvis du er lige så beruset som dine kollegaer, er du måske en af dem der havner på den sagnomspundne kopimaskine, med ballerne på glasset.

Dagen derpå…

Når stanken af julefrokost har lagt sig og du har ligget på sofaen med ondt i skallen en hel dag, er det igen blevet hverdag og du skal nu konfronteres med kollegaer og chefer i dit firma, alle har en historie om alle, der bliver visket i hjørnerne, at den og den kollega var utro, den chef opførte sig utrolig irriterende, og at man tydeligt kunne se at Hanne har et alkoholproblem, ja hun var ville rygtet vide, endda begyndt i alkoholbehandling!

Og du kan desværre ikke huske noget fra den sidste del aftenen. Den bliver du så mindet på af dine kollegaer, når du møder ind på kontoret, og hold da op hvor du ville ønske du ikke havde drukket så meget alkohol, måske tænker du på at du næste år vil være mere mådeholdende, du vil måske endda råde dig selv til at drikke noget mere vand ind imellem alle snapsene, og du vil helt sikkert ikke ende i kosteskabet sammen med Louise, som du i dag ikke kan se i øjnene, gad vide om hun kan huske hvad der skete?