Drømmer du om at tage familien med på en rejse? Eller har du bare lyst til at gøre sommeren lidt sødere med ekstra forkælelse til dig og din kæreste?

Lån ned til 10.000 kr.

Nogle gange har man bare brug for en lille smule ekstra for at gøre tilværelsen en smule sødere. For eksempel for at kunne invitere kæresten med ud at spise eller for at tage familien med i sommerland. Heldigvis er der mulighed for at låne mindre beløb online. For eksempel hos Spargo Finans. Ofte kan du selv vælge lånets løbetid eller størrelsen på den månedlige ydelse. Det tager ikke mange minutter at låne ekstra til sommerferien, som jo sagtens kan være en dyr affære, hvis hele familien skal på ferie sammen. Uanset hvor mange penge du låner, så gælder der dog de samme regler, som hvis du skulle låne til et hus eller en ny bil.

Hold øje med ÅOP

Grundregel nummer ét, når du bevæger dig ud på lånemarkedet er, at du sørger for at have styr på din økonomi. Det betyder ikke, at du behøver at have en stor opsparing eller lignende for at tage et billigt lån. Det vigtigste er, at du har styr på din økonomi, og har fuldstændig styr på, hvor mange eller hvor få penge, du råder over hver måned. Hvor mange af dem kan du undvære og i hvor lang tid. Det er vigtigt, idet alle lån skal betales tilbage på et eller andet tidspunkt. For at du oprigtigt kan vurdere, om du har råd til et lån, bør du derfor vide, hvor mange penge du har mulighed for at betale af på det hver måned. Går du på jagt efter billige forbrugslån på nettet, bør du derfor kigge på ÅOP (årlige procentvise omkostninger). Det er den mest retvisende faktor, når du skal sammenligne priser på forbrugslån. Mange har en tendens til at kigge på størrelsen på eller antallet af afdrag, når de skal vurdere omkostningerne ved et forbrugslån. Det er forkert, fordi det kan være svært at beregne de tilskrevne renter og gebyrer. Derfor skal du altid kun kigge på ÅOP.