Af og til dukker der tider op i hvert af vores liv, hvor der er, ikke er helt nok penge til ens livsstil. Det kan være, at de er nødvendige for alment forbrug eller måske sågar at overleve. Der kan være mange forskellige grunde dertil, hvad enten det skyldes uddannelsesforløbet, eller at man lige er blevet arbejdsløs. I disse situationer er det vigtigt, at få billige lån til en favorabel rente.

Det er ikke altid let at få overblik over de mange tilgængelige tilbud og lige præcist hvilke lån, man bør tage. Derfor vil vi hjælpe dig lidt på vej her.

Saml dine eksisterende lån

Før du overhovedet bør begynde at overveje at låne flere penge, er det vigtigt at samle dine eksisterende lån, for så vidt som de overstiger en vis mængde, da du derved ville kunne betale mindre i det hele taget. Dette kan du gøre ved et såkaldt samlelån. Det fungerer ved at i stedet for at betale flere forskellige lånudbydere, samles de på én lånudbyder. Ikke nok med at din økonomi bliver markant lettere at overskue, da der kun er en lånudbyder at tage højde for, vil det også blive billigere, da du her slipper for adskillige ekstra gebyrer udover renten selv. For eksempel er der ofte administrationsgebyrer forbundet med lån, og disse bliver reduceret til kun ét administrationsgebyr, da der kun er en låneudbyder, der administrerer dine lån.

Tag billige lån

Når det er blevet taget hånd om, og du har fået styr på din lånesituation med en realistisk plan for tilbagebetaling, kan du overveje eventuelle nye lån, men sørg for at det er de billigste lån. Der findes mange attraktive låntilbud, som du kan gøre brug af, så det er væsentligt at læse ordentligt op på dem for at foretage en velovervejet beslutning. Det kan være, at du har brug for pengene til bøger til dit studie, der vil hjælpe dig med at komme et skridt nærmere dine livsstilsdrømme. Husk dog at der er flere krav til dig som låntager, før du bliver billiget et lån. En af de vigtigste deraf er, at du ikke er i RKI.