Der kan være mange grunde til, at man skal låne penge. Det kan være fordi, at man skal have nye vinduet i huset, det kan være på grund af, at man gerne vil på ferie, eller fordi at man akut har brug for penge til en tandbehandling. Det kan også være fordi, at man har en stram økonomi som studerende. Grundene kan være mange. Men der er nogle ting, som man skal være opmærksom på, når man skal låne penge.

Find et lån med en lav rente

Når man skal låne penge, så er det vigtigt, at man finder et lån med en lav rente. Man kan evt. søge på lån penge lav rente. Så kan man finde de billigste lån med en lav rente. Det er vigtigt, at man finder et lån med en lav rente, da man risikerer at skulle af med mange penge udover lånet. Derfor kan det godt betale sig, at man sætter sig ind i de forskellige lån.

Få en nemmere hverdag med et studielån

Et andet lån, som man kan tage, det er et studielån. Et studielån er for dem, der studerer. Det kan være dyrt at studere. Man får ikke særlig meget i SU, og det kan være dyrt at bo ude med alle de regninger, som man skal betale. Nogle vælger at få et fritidsjob, hvor andre både har brug for et fritidsjob og et studielån. Når man skal tage et studielån, så kræver det, at man er over 18 år, at man ikke tjener for meget ved sit fritidsarbejde, og at man ikke modtager andre offentlige ydelser. Når man er færdig med at studere, så skal man til at betale sit studielån af. Imens at man studerer, der behøver man ikke at betale af på sit studielån. Med et studielån, der kan man få en bedre hverdag op at køre, imens at man er på SU. Det kan være hårdt kun at være på SU, og der er ikke råd til særlig meget, men med et fritidsjob og et studielån, der kan man få en lettere hverdag op at køre.