Hvis du keder dig derhjemme eller ønsker at besøge et fremmed land og fordybe dig i kulturen, kan du undre dig over, om du kan lære et nyt sprog på egen hånd. Bortset fra at prale af rettigheder har det at lære et fremmedsprog andre fordele. Ifølge forskning kan læring af et andet sprog forbedre hjernens funktion, koncentration og hukommelse. Ifølge en undersøgelse kan det endda bremse den hastighed, hvormed din hjerne ældes. Følg disse professionelle metoder for den højeste chance for succes.

Start med det grundlæggende

Selvom det kan virke indlysende, er det bedste sted at starte med det grundlæggende. Koncentrer dig om, hvordan man siger “hej”, de mest almindeligt anvendte verb, de vigtigste adjektiver, og hvordan man tæller. Selvom mange applikationer giver dig mulighed for at springe rundt og kirsebærplukke klasser, er du mere tilbøjelig til at lykkes, hvis du følger læseplanen som skrevet.

Lær hurtigere med de bedste fremmedsprogede lydbøger

Du vil lære mere, hvis du lytter mere. Af denne grund er de fleste lydsprogskurser beregnet til at gentage information. Hvis du lytter til en børns eller voksens bedste lydbog, der er helt på det fremmedsprog, du lærer, bliver du nødt til at gentage dele for dig selv. Lyt flere gange for at få en fornemmelse af, hvad du hører.

Skriftligt materiale kan hjælpe med læring og fastholdelse, men det kan også være en krykke. En af fordelene ved en lydbog er, at den kræver, at du lærer gennem lytning, hvilket er et talent, som mange mennesker overser, når det kommer til kommunikation.

Overbelast ikke din hjerne.

Binge læring er ineffektiv. Hemmeligheden bag succes er at bremse din læring, så du korrekt kan lære ordforråd i din langtidshukommelse. At studere i 15 minutter om dagen er den mest effektive måde at blive konversationel på. Hvis du har svært ved at klemme det ind, kan du overveje at passe det ind i uventede pauser, såsom mens du venter i kø i købmanden eller handler din morgenrulle på sociale medier for en hurtig lektion. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan lære på få minutter hver dag.

Tal, tal, tal.

At tale er en af de sværeste komponenter i at lære et sprog alene. Læsning er bestemt vigtigt, men det lærer dig ikke, hvordan folk virkelig lyder. Lyt til indfødte talere og øv lydene selv for at hjælpe din læring. Nogle apps tilskynder til dette ved at levere gentagne opgaver. At lytte til podcasts og se tv og film samt læse aviser og magasiner, såsom Boghandler, kan også være gode læringstilskud.

Øv dig med mennesker.

Nøglerne til læring er gentagelse og anvendelse af sproget i forskellige indstillinger. Disse hjælper dig med at forbinde nye oplysninger til det, du allerede ved.

Softwaren kan dog kun tage dig så langt, hvis du vil opnå flydende. Kig efter en sprogindlæringspakke, der inkluderer interaktiv virtuel undervisning i realtid. Eller endnu bedre, en ven eller et familiemedlem, som du kan øve dig med. Dette bringer dig i kontakt med sproget og giver dig mulighed for at se ord og grammatik på nye måder.

Konklusion

For at opsummere, i stedet for at fokusere på fejl begået under læring, skal du fejre de succeser, der skyldes konstant praksis. Husk, at du ikke forstår alt med det samme, men din hjerne er beregnet til at lære sprog. Fortsæt med at give det en chance, og du vil snart knække koden.