At uddanne sig til livredder er en unik mulighed for at bidrage til sikkerheden i samfundet og at være med til at gøre en forskel, hvor det virkelig kan mærkes. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på uddannelsen som livredder samt hvilke muligheder der er for at uddanne sig til livredder.

En livredder er en af hverdagens helte

En livredder er trænet til at forhindre og reagere på nødsituationer, som foregår i vandet. Det kan både være på en strand, en svømmehal eller i vandland. Du vil som livredder blive trænet i at redde personer fra at drukne, yde førstehjælp og hjælpe personer i nød på det givne arbejdsområde. Som livredder vil du have ansvaret for at opretholde sikkerheden og trivslen for dem, der befinder sig i vandområdet. 

Du skal som livredder kunne tænke og agere hurtigt i situationer samt holde hovedet koldt, så du kan træffe de rigtige beslutninger, selv i de mest pressede situationer. Dette er noget, du trænes i på uddannelsen gennem øvelser og undervisning.

Derfor bør du uddanne dig til livredder

Der er mange årsager til, hvorfor du bør overveje en uddannelse som livredder. En livredder løfter en meget betydningsfuld arbejdsopgave, og kan være altafgørende i mange nødsituationer. 

Red liv som livredder

Den mest omtalte og indlysende grund til at blive livredder er at have evnerne og kompetencerne til at redde liv. I værste tilfælde kan man som livredder komme ud for en så farlig situation, som handler om liv eller død. Disse situationer sker heldigvis ikke ofte, dog sker det at mennesker mister livet ved at drukne eller ved en anden alvorlig nødsituation, som handler om liv eller død. Her kan en dygtig livredder være den afgørende forskel for at redde liv.

En livredder kan være med til at gøre skaderne mindre

Som livredder har du en vigtig rolle i at agere hurtigt og korrekt i de opståede situationer. Hvis der sker et uheld, kan hurtig og korrekt hjælp være afgørende for de efterfølgende skader, der ses i forbindelse med uheldet. Du kan altså være med til at sørge for, at følgeskaderne bliver så små som mulige efter et uheld, ved at behandle den sårede med den viden og de kompetencer, du besidder.

Opnå personlig udvikling som livredder

Uddannelsen som livredder giver dig ikke blot de nødvendige færdigheder, men det kan også bidrage til din egen personlige udvikling. Det kan være med til at booste din selvtillid og troen på dig selv. Du vil også blive trænet og udvikle dig til at håndtere nødsituationer i dit eget private liv.

Her kan du tage uddannelsen til livredder

Du kan tage uddannelsen som livredder mange forskellige steder i landet. Der er et bredt udvalg af skoler og organisationer i landet, som tilbyder uddannelsen som livredder. En af skolerne, hvor du kan uddanne dig som livredder, er på Paul Petersens Idrætsinstitut, hvor du bliver certificeret og uddannet livredder på et deres uddannelsesforløb. 

Du kan også blive livredder igennem en organisation som DGI. Der er altså mange muligheder for at blive livredder, som gør det nemt for dig at komme i gang med uddannelsen.