Har du mistet en nær ven eller et familiemedlem? Så er der meget høj sandsynlighed for, at du er i en periode med stor sorg og mange tanker, der skal bearbejdes.

Sagen er den, at når vi mister en person, som har været en vigtig del af vores liv, så skaber det en ny virkelighed, som vi skal lære at forholde os til. Det betyder også, at vi har brug for at bearbejder tabet og den nye verden, hvor vi er et kærligt bekendtskab fattigere.

Her kommer 3 råd til dig, der skal have planlagt en begravelse og samtidig har behov for plads til at bearbejde din sorg.

Sørg for ikke at være alene i dine tanker

Når man har mistet en person, er det vigtigt, man kan sætte ord på sine følelser og ikke isolerer sig med dem. Derfor er det vigtigt, at du tør tage en dybere og måske følelsesladet samtale med din familie eller dine gode venner. Det at sætte ord på tanker og følelser og meget vigtigt i forbindelse med at bearbejde sorg. Alene det at sige noget højt kan have en befriende effekt, og det er med til at åbne for nogle ventiler, som skal lukke trykket ud.

Er du meget hårdt ramt ovenpå et tab, kander også opstå en situation, hvor det simpelthen bliver nødvendigt at tale med en professionel. Her må du endelig ikke se det som et nederlag, men som en mulighed for at få bearbejdet de ting, der ligger tungt på sinde.

Brug en bedemand

Netop for at give plads til dine tanker og følelser, er det en god idé at bruge en bedemand til at planlægge begravelsen. Der kan være mange nye ting at sætte sig ind i, når man skal være med til at arrangere og koordinere en persons afslutning på livet. Her kan det have stor nytte, at du beder en bedemand stå for meget af det praktiske og selv fokusere på de blødere værdier – som at f.eks. tale med præsten om ceremonien og lignende.

Mens du fokuserer her, kan din valgte bedemand forberede dokumenter til f.eks. anmodning om begravelsesstøtte eller bestiller gravsten, urne etc.

Du kan finde en bedemand her.