Man kan læse ret meget om at ergonomiske kontorstole er gode for kroppen. De hjælper dig mod smerter i ryggen på arbejdet. Det er helt forståeligt da jeg også selv har haft mange kollegaer som klager over skader og gener. Nogle har så udskiftet deres kontorstol med en anden på arbejdspladsen og det virker åbenbart i visse tilfælde. Men hvad er egentlig forskellen på alle de kontorstole som findes ? De virker til at kunne det samme, kan de dyre kontorstole egentlig mere end de billige. I første øjekast virker de ens, de kan justeres på forskellig vis og man kan vippe på den. Er vi ude i at betale for brandet, som når man betaler mere for Gucci tøj fordi deres mærke er på ?. Hjælper en stol på 10.000 kr mere på dit helbred end en kontorstol til 3.000 kr. Fandt en Håg Sofi Mesh hos Kontormøbler.dk til 8.800 kr. Den har forskellige justeringsfunktioner som Sædedybderegulering, regulerbar lændestøtte, sædehøjde justering, indstillelig vippemodstand. Kernen i deres stol mener de er deres Håg In Balance, men er det ikke blot at stolen kan vippe. Fandt en billig kontorstole hos Istol.dk, Yoga Ergolite. Den kan nemlig også vippe og så har den oven i købet mange justeringsfunktioner også. Den kan også justeres i ryggens højde og lændestøtte. Så for mig virker de ret ens. 

 

Forskellen ligger i detaljerne

Det er åbenbart i detaljerne forskellen ligger. Yoga Ergolite ryg og den måde sædevippet er designet på er anderledes end Håg Sofi. Sædevippet hos Håg Sofi skulle være udviklet af dem selv og holder dig i balance. Således at du mens du vipper kan arbejde, da man ikke kommer ude af balance, heraf ordet HåginBalance. Udover det har Sofi Mesh ryg en anden ergonomisk form end hos Yoga Ergolite. Til sidst er det materialets kvalitet, som betyder meget, da Sofi Mesh skal forstås som Mercedes indenfor kontorstole og Yoga som en japansk bil. 

 

Ergonomisk sæde i kontorstolen

Fandt Malmstolen 4000 til 11.750 kr hos Prostole, et pris niveau højere oppe. Den har et Pascal Dux Sæde, som skulle være komfortabelt og ergonomisk. Hvilket stolen fra Istol eller Kontormøbler ikke havde. Udover det har den en mere avanceret måde at justere ryggen på. Man kan justere hele dens ryg, til at tilpasse dig. Hvor det hos Yoga og Sofi blot var et lille stykke omkring lænden. Nu giver det lidt mere mening hvad man får ergonomisk for at betalere så meget mere for en kontorstol. Med Malmstolen er det ikke brandet men faktisk mere ergonomi som man betaler for. UDover det har den også de klassiske justeringsfunktioner som man så hos de to andre kontorstole. Justering af ryggen, sædet og vippemodstand. Den har også sædevip, som ved de to andre. Her har Malmstolen udviklet deres knæledsvip, hvor Håg Sofi havde HågninBalance. Skal ikke kunne sige hvilken der er bedre, da jeg ikke har prøvet stolene. 

 

Ønsker du et mere ergonomisk udvalg så se her

Prostole har tagget denne stol som ergonomisk. Klikkede så på tagget, her var der mange andre kontorstole også. Det viser sig at andre kontorstole har luftpuder eller fjedre i sædet. Luftpuder har jeg egentlig ikke hørt om før. Det er jo næsten blevet en hel videnskab dette felt. Men de mener at det fører til mikrobevægelser i kroppen, som skulle være meget ergonomisk. Andre kontorstole har fjeder i sædet, lidt ligesom på en seng, sådan så man sidder bedre end på Yoga og Sofi. Fjeder i sædet er dog lidt anderledes end Pascal Dux Sæde. Da Pascal Dux er patenteret og Malmstolen egen koncept. Der var også kontorstole hvor du kan bevæge dig til alle siderne. Har ikke rigtig set det før, men med disse tilføjelser, så er man muligvis mere villig til at betale mere end blot 3.000 kr for en kontorstol. Når man får noget for pengene og det ikke blot er brandet man betaler for. Ens helbred er trods alt vigtigt og gider ikke smerter som nogen af mine kollegaer. De har samlet alle disse specielle stole som kan lidt ekstra her:

https://prostole.dk/kontorstole/?attro-ergonomi=216,392,206,200