Covid-19-pandemien har taget verden med storm. På trods af alle vores bestræbelser på at forhindre den har denne virus forårsaget død og ubehag for mange mennesker. Hvis du er blevet ramt af Covid-19, skal du ikke være bekymret – du er ikke alene! Der er mange mennesker, der oplever de samme problemer som dig. Denne artikel vil nævne fakta om Covid-19 samt nævne de typiske senfølger af Covid-19, og hvad du kan gøre ved dem. Vi håber, at disse oplysninger vil hjælpe dig med at komme på vej til bedring!

Om Covid-19

Covid-19 er en virus, der primært rammer luftvejene. Det menes at kunne forårsage en række symptomer, fra milde forkølelseslignende symptomer til alvorlig lungebetændelse.

De mest almindelige senfølger af Covid-19 er:

Træthed

Mange mennesker rapporterer, at de føler sig ekstremt trætte efter at være kommet sig efter Covid-19. Denne træthed kan vare ved. Dette kan skyldes den fysiske og følelsesmæssige stress, som sygdommen medfører. Det er vigtigt at give dig selv tid til at hvile og komme dig efter at have sundet dig efter Covid-19.

Humørsvingninger

Mange mennesker rapporterer, at de føler sig irritable eller ængstelige efter at være kommet sig efter Covid-19. Dette er helt normalt og går normalt væk med tiden. Imidlertid, hvis disse følelser fortsætter eller giver dig problemer, er det vigtigt at søge hjælp hos en psykolog.

Søvnproblemer

Mange mennesker har svært ved at sove efter at have været i bedring efter Covid-19. Dette kan skyldes den fysiske og følelsesmæssige stress, som sygdommen har forårsaget. Det er vigtigt at etablere en god søvnrutine og forsøge at få så meget hvile som muligt.

Manglende smag og lugtesans

Mange mennesker mister deres smags- og lugtesans efter at være kommet sig efter Covid-19. Dette er normalt midlertidigt, men kan vare i måneder eller endda år. Der findes ingen behandling for dette problem, men det er vigtigt at spise sundt og drikke rigeligt med væske alligevel.

Hvis du oplever nogen af disse senfølger af Covid-19, skal du ikke bekymre dig – du vil få det bedre med tiden! Men hvis du har svært ved at klare dig, er det vigtigt at søge hjælp hos en sundhedsperson. Der er ingen skam i at søge hjælp – vi har alle brug for lidt støtte nogle gange!

Dette kan du gøre

Start med at besøge din læge

Hvis du oplever nogen af de sene virkninger af Covid-19, er det vigtigt at besøge din læge. De vil være i stand til at give dig en fuldstændig fysisk undersøgelse og udelukke andre mulige årsager til dine symptomer.

Få masser af hvile

Som vi nævnte før, er træthed en almindelig senfølgevirkning af Covid-19. Det er vigtigt at få så meget hvile som muligt for at hjælpe din krop med at komme sig. Prøv at etablere en regelmæssig søvnrutine og hold dig så vidt muligt til den.

Prøv akupunktur

Akupunktur har vist sig at være nyttig i behandlingen af en lang række sygdomme, herunder Covid-19. Hvis du er interesseret i at prøve akupunktur, kan du tale med din læge eller din lokale akupunktør. Vi kan anbefale klinikken Akugraf, som er en akupunktør-klinik, som praktiserer akupunktur mod senfølger af Covid-19.