At involvere børnene i madlavning og smage på nye ingredienser er en god måde at få dem til at interessere sig for mad på. Børn er ofte kræsne, spisere, fordi de ikke kan lide smagen af noget, eller fordi de ikke er bekendt med, hvordan det smager. Det er vigtigt at forstå, hvor deres modvilje kommer fra, før vi kan ændre noget, ved det. I denne artikel vil jeg diskutere, hvordan du kan få dine børn med i madlavningen og til at smage på nye ingredienser!

Hvorfor er børn kræsne?

Lad os først og fremmest tale om, hvorfor børn er kræsne, spisere. Der kan være mange forskellige årsager til, at børn ikke kan lide visse fødevarer, og du bør altid starte med at spørge dem, om de ved, hvad det er, de smager eller ikke kan lide, før vi prøver noget andet. Grunden til dette er, at der faktisk kan være et underliggende problem, som du skal løse, før du får dem til at deltage i madlavning og smage på nye ingredienser. Børn kan f.eks. være kræsen, fordi de forsøger at udøve deres uafhængighed eller autonomi som en måde at hævde sig selv på. Dit barn kan ikke lide smagen af noget, hvis det er for krydret for ham/hende, eller hvis der er en tekstur, der er for mærkelig inde i munden.

Inddrag dem i madlavningen

Den bedste måde at gøre dette på er nok at inddrage dem som så tidligt som muligt i tilberedningsprocessen. Få dem til at vælge en ny frugt eller grøntsag, som du tror, de vil kunne lide, og hjælp dem derefter med at skrælle, hakke, eller, hvad der ellers skal til, før du samler det hele til noget lækkert!

Få børnene til at smage på det, der ligger på deres tallerken, og accepter, at hvis de ikke kan lide det. Ros dem, for at de har smagt på det, og tving aldrig børn til at spise op!

Når dit barn er fortrolig med, hvordan tingene tilberedes til madlavning, kan du begynde at inddrage dem i selve madlavningsprocessen. Lad dit barn vælge en opskrift, der indeholder en eller to ingredienser, som det kender, og lad det hjælpe dig med at tilberede det.

Når barnet selv er involveret i madlavningen, så vil han/hun også smage på det, fordi barnet selv har været med i processen. Hvis overskuddet er lille, så bestil en måltidskasse fra maaltidskassen.com, hvor der også er en opskrift med, som i sammen kan følge.