Havearbejdet er en af de bedste former for fritidsbeskæftigelse, fordi det giver mulighed for at arbejde med noget, du holder af. Det gavner både udseendet, men også dit mentale velvære. Haven kan indrettes på mange forskellige måder, men der er nogle ting, der er værd at overveje, når du planlægger din have. Først og fremmest skal du finde ud af, hvad slags have du ønsker. Er du til store grønne områder med masser af plads til leg og boldspil, eller er du mere til en lille have med et par bede og blomster? Uanset hvad, skal du tænke over, hvilken type af havearbejde du kan lide at udføre. Er det noget med at klippe græsplænen, plante blomster eller beskære buske? Haven kan altså have mange muligheder. En stensikker vinder til haven er dog hængekøje. Der findes både hængekøjer til voksne og hængekøje barn

Beslutninger skal ikke tages på tom mave

Når du har bestemt dig for have-indretningen, er det tid til at købe nogle af de ting, der skal bruges. Det kan være alt fra et bed til en havepumpe. Husk at kigge efter gode tilbud, så du ikke bruger al din havebudget på ét sted. Det vigtigste er dog, at du kan slappe af i haven. Her er nogle gode råd til afslapning:

– Lav en hyggekrog, hvor du kan sidde og læse en bog. Her vil en hængekøje netop være på sin plads. Den behøver ikke fylde det hele og kan pakkes ned når den ikke skal bruges længere.

– Klip et par kurve i græsset til at ligge i, det er altid dejligt at mærke frisk græs. Du kan også sidde og spise en picnic på græsset med stor fordel

– Plant nogle træer, der kan give skygge om sommeren. Dette vil selvfølgelig tage lidt tid, men i sidste ende vil du være glad for det. Der findes mange former for træer som du kan plante. Nogle vokser selvfølgelig hurtigere end andre, men du skal vælge det der passer dig.

– Lav en pergola eller et drivhus, hvor du kan sidde og spise aftensmad. Du kan spise under pergolaen, hvor du spiser de grøntsager som du har dyrket i drivhuset.

– Installer et havebassin med fisk eller fugle. Fugle er skønne at have på besøg i haven. De synger så smukt, og hjælper med at holde styr på naturen.

Havearbejdet er ikke kun for ældre mennesker

Det kan sagtens være sjovt for børn at være med i haven, og det er ikke kun for ældre mennesker. Børn kan hjælpe med at plante planter, klippe græs eller lave andet havearbejde. De vil elske at se resultatet af deres arbejde og være stolte af deres have. Det er også vigtigt at børn lærer det i en tidlig alder, så de bare tager det som en selvfølge fremfor at de skal lære det senere. Det er vigtigt at huske på, at haven ikke behøver være perfekt. Det er vigtigere, at du kan nyde den og slappe af i den.