I Danmark er vi heldige, fordi mange af os arbejder på arbejdspladser, som er gode til at tilgodese deres medarbejdere og husker de bløde værdier.

Af samme årsag er det blevet mere og mere normalt, at virksomheden giver de ansatte gaver ved de større højtider i Danmark. Dette er typisk ved påsken og i juletiden, ligesom mange medarbejdere med jubilæum eller lignende bliver værdsat med en gave.

Men er gaven egentligt ikke bare en udgift for noget, som medarbejderen ikke har et decideret krav på? Jo, men derfor giver det stadig mening at give gaver. Læs hvorfor her.

Gaven skaber relation og loyalitet

Når man taler om anerkendelses – hvilket er meget vigtigt for de fleste medarbejdere, da alle gerne vil bekræftes i deres professionelle liv – er anerkendelse en uhyre vigtig del af dette. Anerkendelse taler ind i medarbejderens liv, hvor arbejdet jo fylder en stor del, og hvor de fleste har en jobfunktion, de sætter ære i. Derfor er det vigtigt, når medarbejderen får et skulderklap. Dette foregår typisk de steder, hvor virksomheden har en god feedback-kultur. På den måde får man det at vide, når man har gjort et godt stykke arbejde eller udtænkt en fantastisk ny idé. Her er anerkendelsen verbal, og det er vigtigt i det daglige liv i organisationen.

Nogle gange kan det dog være en fordel at gøre anerkendelsen til en fysisk genstand. Det er blandt andet derfor, en jubilar modtager en stor flot gave og får pæne ord med på vejen. På samme måde kan en påskegave eller firmajulegave være med til at konkret og fysisk vise medarbejderen, at der bliver sat pris på ham eller hende. Det er med til at opbygge et bedre bånd mellem den ansatte og arbejdspladsen.

Sådan sikrer du, medarbejderen bliver glad for gaven!

I forbindelse med at vælge gave, er det naturligvis vigtigt, du finder en god gave – så den får det fortjente positive fortegn.

Vi anbefaler, at du lader den ansatte vælge sin egen gave. For de kommende påskegaver kan du klikke her og se dine muligheder for at få din egen gaveshop. Dette fungerer som en webshop, hvorfra medarbejderen selv vælger sin gave – ud fra det flotte sortiment, som er tilgængeligt på baggrund af dit dikterede budget.

Medarbejderen vælger nu selv en lækker gave, som kan blive sendt til virksomheden og blive delt ud op mod påsken. På den måde kan du overrække de ansatte deres fysiske anerkendelse, der viser, de er værdsatte. Giv gerne gaverne sammen med et par fine ord om de ansattes gode arbejde og flotte præstationer. Den slags bliver husket positivt.