Hvad end du har trænet i lang tid eller først lige er startet, så er det ofte målet at se og mærke resultater. Det er dog ikke altid være lige let at vide, hvordan man træner optimalt. Vi har derfor samlet nogle råd til, hvordan du kan optimere din træning, så du får de resultater, som du drømmer om. Hvis du ønsker mere inspiration, kan du se meget mere på nysport.dk.

1. Læg en varieret plan

Det kan være fristende at møde op i fitnesscenteret og lave de øvelser, som man lige føler for. Det skal der bestemt også være plads til, men hvis du virkelig ønsker at se resultater, så er det en god ide at lægge en plan. Det første du skal gøre er at sætte et mål, og derefter kan du meget nemmere finde ud af hvilke skridt, som du skal tage for at nå det. De fleste fitnesscentre har personlige trænere ansat, som kan hjælpe dig med at lægge en plan for din træning. Alle er forskellige, og det er derfor bedre at få lavet en træningsplan, som er skræddersyet til dig.

2. Kost er ofte nøglen

Hvis dit mål med din træning er at tabe dig, er det vigtigt at huske, at kost er lige så vigtigt som træning, hvis ikke mere. At spise sundt og varieret er altid vigtigt, men hvis du ønsker at tabe dig, skal du spise i et kaloriedeficit, dvs. du spiser mindre kalorier, end du forbrænder. Det er dog virkelig vigtigt at huske, at du forbrænder flere kalorier, når du træner og måske derfor kan spise mere end du tror. Hvis du har brug for hjælp eller er i tvivl, kan det være en god ide at kontakte en diætist, som kan hjælpe dig.

3. Hav masser af tålmodighed

Når man begynder at træne vil man selvfølgelig gerne se resultater, og gerne så hurtigt så muligt. Det kan derfor være rigtig frustrerende ikke at se nogle, og man kan begynde at komme i tvivl om hvorvidt man egentlig gør det rigtigt. Bare rolig. Resultater tager tid, og det er derfor vigtigt at væbne sig med masser af tålmodighed. Det kan tage op til flere måneder, før man begynder at se de resultater, man gerne ville. Desuden er det også vigtigt at huske på, at det er vigtigere at tabe sig og træne på en sund måde, end at belaste kroppen med for meget træning og for lidt mad. Dette er ikke holdbare løsninger, og de resultater, som du vil få igennem ordentlig træning og kost, er meget mere stabile og holdbare.